12 Şubat 2014 Çarşamba

YÜREK

Anlamı çok dolu ve zor tanımlanır geliyor bana; Yürek...

Herkeste bulunmadığını biliyorum, çünki genellikle kâlp olarak tanımlanmasına karşın, aslında kâlple birlikte sevgi, güç, cesaret, inanç, incelik ve zekâyı da barındırıyor. Bu yüzden herkeste bulunmuyor.

Doğruyu iyi bilmek ve yanlışa cesaretle dur demek, haksızlığa tek başına da olsa karşı durmak, güçlü olmak, yılmamak ve asla doğrudan şaşmamak... Hepsi var “Yürek”in içinde ve üstelik bilgi de var. Hem de bilgi temeli yüreğin.

Yürekli kaç insan tanıyoruz? Bir veya iki diyebilecek kadar şanslı mıyız? Bu insanlar aramızda var, koskoca birer abide gibiler aslında ve biz onları ancak göründüklerinde görebiliyoruz ama görmeye gönül ister.

Yürekli insan ortaya çıktığında tek başınadır, hiç kimseden bir şey beklemez. Yanında başka insanlar veya herhangi bir güç bulunmaz.

Tek başınalığın gücüyle dosdoğru durur. Gönlünün büyüklüğünde taşıdığı bilgi ve inanca bağlıdır ve sadece bu bağlılıkla harekete geçer; karşılıksız ve riyasız... Ne karşılaşabileceği zorlukların ne de herhangi bir beklentinin hesabında değildir; verilen fırsatın şükrüyle sadece huzur vardır onun için.

Kader değişirse eğer işte bu tertemiz gönüllerin uğruna değişir. 


Hiç yorum yok:

Yapay, suni, sanal, hayalî, fikşın, kurgu, simülasyon, benzetişim, modelleme, tasarım, prototip + ∞-1sayıdaki insanî kavram ve ifadeler...

"Sanal gerçeklik" ?  Gerçeklik, kullanılan anlamıyla 'sanal' olabilir mi?... yoksa ikisi tam zıt mıdır?  Sanal, gerçeğe ul...